Program


A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Leticia Moreno (hegedű)

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Leticia Moreno (hegedű)

A Liszt Ferenc Kamarazenekar bérleten kívül hirdette meg márciusi koncertjét a Zeneakadémia Nagytermében. Nem véletlenül, hiszen a közönségkedvenc darabokból összeállított műsor és a kiváló spanyol hegedűművész, Leticia Moreno szólójátéka méltán számíthat a közönség kiemelt érdeklődésére.

Regisztráljon hűségprogramunkba, hogy kedvezményesen vásárolhasson jegyet és bérletet koncertjeinkre, valamint részt vehessen zártkörű programjainkon!

A csatlakozás díjtalan és a belépést követően azonnal kedvezményes ajánlatok várják. Regisztráció >>>

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 14. csütörtök, 19:30

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető, vezényel és a csellószólamban közreműködik: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Leticia Moreno (hegedű)

Műsor:
Bach: 3. Brandenburgi verseny, BWV 1048
Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64
szünet
Enescu: Oktett – vonószenekari előadásban

A hetedik évtized első hangversenye
A Liszt Ferenc Kamarazenekar jelképesen ezzel a koncerttel lép sikeres művészi pályájának hetedig évtizedébe, 1963 márciusától, immár 61 éve élvezheti a zeneszerető közönség az együttes kicsiszolt közös játékát. A hangverseny műsora most is izgalmas válogatás: az egyik legnépszerűbb barokk remek, a talán legismertebb romantikus hegedűverseny, aminek előadásához nagyzenekarra bővülnek és a végén a 19-20. század fordulójáról egy izgalmas kamarazenei alkotás. Vendégük, Leticia Moreno hegedűművész, aki spanyol szenvedélyességgel szővi át az érzelmes Mendelssohn-hegedűverseny dallamait.

Leticia Moreno

„Egyszerre tüzes interpretáció és magasztos lírai kifejezés. Magával ragadó erő, virtuozitás és ragyogás” – e szavakkal emlegette Leticia Moreno játékát a spanyol napilap, az El País kritikusa. A hegedűművész „természetes karizmájával, virtuozitásával és mély értelmező erejével magával ragadja a közönséget és a kritikusokat egyaránt”.

A perui felmenőkkel büszkélkedő kitűnő muzsikus Zakhar Bron, Maxim Vengerov és Msztyiszlav Rosztropovics egykori tanítványaként Madrid, Köln és London vezető zenei felsőoktatási intézményeiben képezte magát, és olyan nemzetközi versenyeken aratott győzelmet, mint a Henryk Szernyg Nemzetközi Hegedűverseny, a Concertino Praga, a novoszibirszki verseny, valamint a Kreislerről és Sarasatéról elnevezett megmérettetések. Jelenleg egy 1762-es Nicola Gagliano-csodálatos mesterhangszeren játszik.

2013-ban az ECHO Rising Stars sorozatában mutatkozott be Európa legnagyobb hangversenytermeiben, azóta pedig olyan művészpartnerekkel és karmesterekkel lépett fel többek között, mint Sol Gabetta, Kirill Gerstein, Maxim Rysanov, Zubin Mehta, Esa-Pekka Salonen, Paavo Järvi, Vladimir Ashkenazy, Andrés Orozco-Estrada, Krzysztof Penderecki vagy Eötvös Péter. Lemezei a Deutsche Grammophon gondozásában jelentek meg.

 

Ajánló


A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület nagysikerű zenés-bábos előadása új helyszínen, a Pomázi Művelődési Házban! Izgalmas és…

A Liszt Ferenc Kamarazenekar nemzeti összetartozás napi koncertje a magyarság és a magyar kultúra államhatárokon átívelő gazdagságának szép példája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!