Program


Guido Mancusi Quartet

Guido Mancusi Quartet

KAMARAKONCERT BDZ TAGOK ELŐADÁSÁBAN



GUIDO MANCUSI QUARTET

Guido Mancusi – zongora
Berán Gábor – hegedű
Markó János – brácsa
Helecz Dániel – cselló
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 15. hétfő, 18:00

Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr divertimento, K.563 – I. tétel

Franz Schubert: D-dúr szonatina, Op.137

Astor Piazzolla: Négy évszak Buenos Aires-ben – Nyár

Guido Mancusi: "Musivische Reisen" für Klavierquartett

 

A Budafoki Dohnányi Zenekar kiváló muzsikusai és első vendégkarmestere, Guido Mancusi alkotják a ma este fellépő kamaraformációt. Repertoárjuk a bécsi klasszika mesterének, Mozartnak a divertimentóján, azaz szórakoztató zenéjén és Schubert érzelmes szonatináján keresztül egészen a kortárs zenéig terjed. Piazzolla különleges tangó-parafrázisa pedig egy igazi vérpezsdítő muzsika.

Aki járt már BDZ koncerten, az tudhatja, hogy szívesen válogatnak első vendégkarmesterük műveiből, hiszen ha nem a karmesteri pulpituson vagy a zenekari árokban vezényel, akkor zenét szerez – a karmesterség mellett Guido Mancusi ugyanis egy igazán termékeny zeneszerző. Több tucat színpadi- és zenekari műve közül most a Musivische Reisen című zongorakvartettje csendül fel. Elmondása szerint zeneszerzőként drámai műveket alkot, karmesterként pedig azok szószólója. A zeneszerzők és karmesterek adni akarnak valamit az embereknek – ezt az eszményt Mancusi már több mint 30 éve képviseli.

Ajánló


A Liszt Ferenc Kamarazenekar nemzeti összetartozás napi koncertje a magyarság és a magyar kultúra államhatárokon átívelő gazdagságának szép példája.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai koncertsorozata közepébe egy ötműves Beethoven-blokk került, ami a decemberi hangverseny 2. szimfóniájával indult, februárban a…

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület nagysikerű zenés-bábos előadása új helyszínen, a Pomázi Művelődési Házban! Izgalmas és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!