Program


Mao Art Of Virus #8 Ávéd János Feat. Pozsár Máté

Mao Art Of Virus #8 Ávéd János Feat. Pozsár Máté

A MAO a 2021/22-es évadban kiemelt hangsúlyt fektet a 2020-ban online elindított, Art of Virus zeneszerző kezdeményezés művészeire és kapcsolódásaira. A koncertsorozat utolsó epizódjában a zenekar zseniális szaxofonosa és zeneszerzője, Ávéd János által elindított AOV #8 darabjai kerülnek repertoárra.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 23. csütörtök, 20:00

A koncert meghívott zeneszerzője és szólistája Pozsár Máté lesz, aki első alkalommal lép fel a MAO-val. Saját darabjai is szerepelni fognak a műsorban.

Ávéd János hazánk egyik legkiemelkedőbb szaxofonosa, a Modern Art Orchestra szólistája, zeneszerzője és hangszerelője, a Zeneakadémia Jazz Tanszakának tanára. Zenei horizontja óriási - képzettsége és tájékozottsága mellé a hangszer feletti maximális kontroll és kreatív, impulzív, érzékeny személyiség társul. Az Ávéd János Quartet, a Balance és a Transform Quintet mellett számos egyéb formáció visszatérő vendége. Szerzői lemeze, a The Fruit of the Spirit 2019-ben jelent meg a Modern Art Orchestra előadásában. János - Fekete Kovács Kornél meghívására - az Art Of Virus #8 elindítója.

Pozsár Máté zongorista a magyar free jazz szcéna egyik prominens alakja. A fiatal muzsikus nagy hatást gyakorol az elkövetkezendő zenész generációkra, eredeti látásmódja és kiemelkedően érzékeny zeneisége örökké friss fejlődéstant eredményez. Az Ajtai Péterrel, Kováts Gergővel és társaikkal kialakult szellemi körök a hazai művészeti élet önálló és szerves részét képezik hazánk kortárs zenei kultúrájának. Pozsár Máté Ávéd János meghívására csatlakozott az AOV-hez.

Az Art of Virus-ról:

Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője kilenc hangot indított útjára, és tíz zeneszerzőt kért fel szerte a világon, hogy írjanak rövid kompozíciókat ezekre a hangokra. Ez az első 10 szerzemény adja az Art of Virus tíz ágának alapját. Az volt a kihívás következő lépése, hogy az ágak elindítói két-két zenésztársukat hívták meg, akik folytatják a sort. Pár hónap alatt 486 zeneszerző csatlakozott a projekthez a világ 42 országából.

Pozsár Máté - zongora
Modern Art Orchestra

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

 

Ajánló


A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai koncertsorozata közepébe egy ötműves Beethoven-blokk került, ami a decemberi hangverseny 2. szimfóniájával indult, februárban a…

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai évadzáró hangversenyén egy olyan sikercsapat lesz a vendég, akinek a nevéhez a legnagyobb koncerttermekben elért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!