Program


Mikve
8

Mikve

Nyolc különböző helyzetű, és korú nő találkozik itt, akik történeteket osztanak meg egymással saját életükről, gondjaikról. Együtt keresik helyüket, női és emberi létük értelmét, egy férfiak uralta világban. Hogy lehet megfelelni a szigorú vallási, társadalmi és családi elvárásoknak?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 24. csütörtök, 19:00

Hadar Galron: Mikve- A megtisztulás fürdője
rituális színmű
Bemutató: 2020 március 07.
Az előadás időtartama: 2,5 óra 30 perc szünettel

A világ számos pontján nagy sikerrel mutatták be Hadar Galron kortárs izraeli drámaíró 2004-ben írt Mikve című darabját, mely sok humorral fűszerezett, megrendítően szép történet női sorsokról. Az előadás egy rituális fürdőben, egy mikvében játszódik, ahol a vallási előírásoknak megfelelően havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel.

Nyolc különböző helyzetű, és korú nő találkozik itt, akik történeteket osztanak meg egymással saját életükről, gondjaikról. Együtt keresik helyüket, női és emberi létük értelmét, egy férfiak uralta világban. Hogy lehet megfelelni a szigorú vallási, társadalmi és családi elvárásoknak? Tűrnek, hazudnak önmaguknak, vagy kitörnek belőle?     

"Ez egy nagyon aktuális női történet, nőkről, háttérben férfiakkal. Nőknek, férfiaknak..." /Telihay Péter, rendező/

Fordító / magyar változat: Eszenyi Enikő és Kovács Krisztina

Ajánló


A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai koncertsorozata közepébe egy ötműves Beethoven-blokk került, ami a decemberi hangverseny 2. szimfóniájával indult, februárban a…

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai évadzáró hangversenyén egy olyan sikercsapat lesz a vendég, akinek a nevéhez a legnagyobb koncerttermekben elért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!