Program


TÁNC 2022/2023 - SOS lebegés / Meztelen majom
10

TÁNC 2022/2023 - SOS lebegés / Meztelen majom

A TÁNC 2022/2023 programsorozatban – a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programján keresztül támogatott – hat előadásból alkalmanként két produkciót láthatnak Nézőink a Jászai Mari Színházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 28. hétfő, 19:00

Amennyiben mind a hat előadást szeretnék megtekinteni, a három alkalmat magában foglaló TÁNC 2022/2023 bérlet megvásárlását javasoljuk Nézőinknek.

Az első ilyen este 2022. november 28-án 19 órakor lesz, az SOS Lebegés és A meztelen majom táncelőadásokat tekinthetik meg.

Z-Ujszászi Dorottya: ot.Consla: SOS Lebegés (2022)
Állapotok, amikre vágyunk. Amiktől félünk is. Egy krízis utáni élet, egy élet utáni krízis táncban a CONSLA nyelvén

Alkotók, előadók: Béky Emma, Nagy Csaba Mátyás, Z-Ujszászi Dorottya

Dramaturg: Téri Gáspár
Jelmeztervező: Kelmekreálda
Zene: Gergely Attila
Fény: Vajda Máté
Grafika: Kosztándi Orsolya
Vers: Labanc Dániel
Asszisztens: Jantner Emese
Koreográfus: Z-Ujszászi Dorottya

Az SOS Lebegés egy olyan állapotban játszódik, amelyben kényelmetlen lenni, de nagyon hasznos és fontos az embernek a fejlődése szempontjából. Mondhatjuk úgy is, hogy a nemlétben játszódik, ahol egyfajta egymásrautaltság és csiszolódás történik. Egy nyomasztó létben, ahonnan szeretne az ember kilépni, de még nem tud. A darab címe erre utal: „Segítség, bizonytalanban lebegek, partra vágyom!” S mindez fordítva is igaz: „Segítség, nem akarok már szikla szilárd lenni, csak lágyan szeretnék boldogságban lebegni!” Az elengedés és a kontroll súlypontjai között játszódik a darab. A különböző karaktereket tükröző előadóművészeknek lehetőségük nyílik aktuális álláspontjuk megjelenítésére, kifejtésére. A darab témája a vágy a fordulópontra.

Gera Anita/DanceLab: A meztelen majom
kortárs tánc

Előadók: Béky Emma, Birta Márton, Bot Ádám, Nagy Noémi Gizella, Tőkés Imola

Fényterv: KGP
Zene: Kovács Jeromos
Koreográfus: Gera Anita

„A tapasztalatok alapján formálódó hiedelmekkel, gondolati konstrukciókkal egy-egy emberi közösség mintegy lefedi jól-rosszul a valóságot, vagyis annyit fogunk fel a valóságból, amennyit a hiedelmeink közvetítenek.”
(Csányi Vilmos: Íme az ember)

Gera Anita/DanceLab az X,Y,Z és az Image koreográfiák után most a Meztelen majom című új produkcióval készül. Érdeklődése fókuszában a pandémia lezárulásával szintén egy szociológiai téma került. Az előadás témája a modern társadalomban élő ember konstruált világa, amelyben az egyéni tapasztalatokon túl, a közösség által kialakított, elfogadott, ellenőrzött és betartott hiedelmek alapján tájékozódunk.

Ajánló


A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai koncertsorozata közepébe egy ötműves Beethoven-blokk került, ami a decemberi hangverseny 2. szimfóniájával indult, februárban a…

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai évadzáró hangversenyén egy olyan sikercsapat lesz a vendég, akinek a nevéhez a legnagyobb koncerttermekben elért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!