Program


Felhívjuk tisztelt vásárlóink figyelmét, hogy a rendezvényre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak! Kérjük, hogy a jegyvásárlás idején vegye figyelembe azt, hogy a rendezvények látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a rendezvény időpontja között is megváltozhatnak.

 

Vásároljon jegyet a Liszt Ferenc Kamarazenekar 4 bérletes koncertjeire akár 40% kedvezménnyel a zenekar névadójának, Liszt Ferencnek a születésnapja alkalmából október 22. és 25. között!

 

Kedvezmény mértéke: 1  db jegy vásárlása esetén 20%,  2 db jegy vásárlása esetén 30% és 3 vagy több jegy vásárlása esetén 40%.

A kedvezmény az egyidejűleg a kosárba helyezett jegyek darabszáma alapján a végösszegből automatikusan kerül levonásra!

 

Bővebben az előadásokról >>>

Aktuális előadásokElsőként a Tolsztoj-regény ihlette, megrendítő hangulatú „Kreutzer-szonáta” hallható, majd ezt követően kiváló osztrák vendégművészünk, Gottlieb Wallisch, zongoraművész szólójában gyönyörködhetünk, aki mindössze 7 évesen kezdte zenei karrierjét, majd 12 évesen debütált a bécsi Musikverein Nagytermében. Jelenleg, a berlini Universität der Künste professzoraként tevékenykedik. 2019-ben a Wiener Konzerthaus-ban lépett együtt színpadra a kamarazenekarral.

 

A szünet után Dargay Marcell díjnyertes kompozícióját hallhatjuk Pálfalvi Tamás, trombitaművész közreműködésével. A fiatal szerző kapta 2019-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar különdíját a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megrendezett Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyén, valamint kamarazenei darabok kategóriában a harmadik díjat szerezte meg az esten elhangzó darabjával. A koncert zárásaként Sosztakovics versenyművében a zongora mellett kitüntetett szerepet kap a trombita, melyet szintén Pálfalvi Tamás szólaltat meg.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Pálfalvi Tamás (trombita), Gottlieb Wallisch (zongora)

Janáček: 1. vonósnégyes „Kreutzer-szonáta” — vonószenekari előadásban
Mario Pilati: Szvit zongorára és kamarazenekarra
---
Dargay Marcell: RICERCAR – Hommage à Béla Bartók
Sosztakovics: c-moll versenymű zongorára és trombitára, op. 35


Ajánló


A hangverseny a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Zeneakadémia új, edukatív együttműködésének első…

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai évadnyitó hangversenye új hagyományteremtés, eltökéltség és izgalmas művészi kihívás –…

Bérletzáró koncertjére a Liszt Ferenc Kamarazenekar és művészeti vezetője, Várdai István sok meglepetést tartogat. A kamarazenei repertoár…